velospace is about bikes and the people who ride them marketplace photos random forums
Zieleman Columbus SL

Bike tags: Road bike | 55cm | Amsterdam | dura ace | dutch | more tags >>
Bike photo
Click to view other photos

Zieleman Columbus SL 55 cm

3TTT Ergopower due bars/ Cinelli milano 7 cm stem

Columbus SL Chromed / Shimano Dura Ace 1st Gen

Shimano Dura Ace 7402 hubs Mavic open pro (red anodized) Continental Grand Prix

Shimano Dura Ace 7402 hubs / Mavic open pro (red anodized) / Continental Grand Prix

Shimano Dura ace 7402/ Shimano Dura Ace

Selle Italia Flite red/black saddle / Campagnolo super record post

Campagnolo Record pro-fit titanium / Dura Ace 7400 Chain

Shimano Dura Ace 7402 8 speed derailleurs and shifters

Shimano Dura Ace 7402 STI handles and calipers

Shimano Dura Ace 7400 52/39 Shimano Dura Ace 13/26 8 speed

Road bike and one of the last frames build by master framebuilder Ko Zieleman.

People who friended this bike cannonhugodale, parkman14, Splined, Smiley, rburnham13, campystamp, itisantarctica, per.k

Nog een?

Hee Pullup!
Wauw nog een Zieleman, nice! Ik heb er zelf inmiddels ook eentje, plus een baanframe waarvan ik nog niet zo goed weet wat ik ermee moet. Maar wat rijdt zo'n Zieleman fijn!
Dit is wel een heel bijzondere, met die aparte seatcluster en dura ace. Rijd jij hier wel eens op?

Gr Don

Ik durf het bijna niet te

Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik heb er ondertussen nog een fraaie in robijnrood. Ik heb nu dus een trio in rastakleuren.(Ik maak de fototjes nog wel binnenkort.

Deze kreeg ik via de oude zieleman winkel in de reggestraat die toevallig een frame over hadden toen ik binnenliep om wat aan mijn eigen oude zieleman te laten klussen. Ik heb met wat bijbetaling geruild van frame, een dura ace setje via marktplaats gescoord en omdat de wielen zo mooi rood waren het stuurlint bidonhouder en het zadel erop aangepast. Groen en rood is wel een mooie combi.

Goed dat je opviel dat de seatcluster iets bijzonders is, ook met mijn telefoonfotos, eigenlijk zit er op elke Zieleman wel weer iets dat net even anders is.

Ik rijd hier op dit moment samen met de nieuwe rih het meest op omdat hij echt super soepel zoeft, eigenlijk nog heel veel beter dan die gele.

Ik ben elke keer weer verrast hoe goed die Zielemans zijn.

Ik ben benieuwd naar je baanzieleman, ben ook niet zo van het baan of fixiegebeuren maar dit is wel een leuk filmpje dat ik vond op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=nGs42ZVe5IM
Ik heb hem zelf nog nooit door de stad zien scheuren, en zie dat'blindnotes' nog een zilverblauwe heeft op een van zijn ander filmpjes

Gr Steffen

Hoi Steffen, Volgens mij

Hoi Steffen,
Volgens mij moet ik ook eens langs de Reggestraat! Lees ik het goed, heb je je oude Zieleman voor dit frame geruild? Dus die ligt nog in de winkel...
Je hebt deze wel erg mooi opgebouwd, de kleurstelling is mooi gedaan!
Het baanframe wordt een project op termijn, vorige eigenaar vond het nodig om hem te poedercoaten. Dit heeft de details op het frame geen goed gedaan. Wil hem dus laten zandstralen en (rood?) laten spuiten. Jij wist een goede spuiter toch? Tot die tijd ben ik onderdelen aan het verzamelen voor mijn weg-zieleman. Nu alleen nog een crankset en zadelpen.

Verwacht geen uitgebreide

Verwacht geen uitgebreide selectie Zielemans te vinden daar ;) het is een gewoon fietsenzaakje voor reparaties aan stadsfietsen en dan nog een heel heel minuscule.

Voordeel is wel dat het gerund word door de schoonzoon van Ko Zieleman en dat er af en toe wel een oud frame of fiets te vinden is.

De voorvork van mijn oude frame zit nu op deze overigens want die mankeerde bij het frame :p, mijn oude frame is nu doorgeschoven naar de kleinzoon van Ko van 15, die hem wel mooi vond, en heeft nu een tweede leven als fixie. Ik ga de vork van de winter waarschijnlijk opnieuw laten verchromen.

Ik ga even kijken of ik je het emailadres van die spuiter per pm kan doorgeven.

Love it. If you ever want to

Love it.
If you ever want to sell the wheels, let me know :)

Thnx I'll remember ;)

Thnx I'll remember ;)velospace | About | Privacy Policy | Terms of Service | contact | blog | status | site map | ©ActionHub.com